Software

Internet der Dingen

Internet of Things is het systeem waarbij embedded systems verbonden zijn met het internet. Apparatuur (met sensors en/of actuatoren) kan hierdoor bijvoorbeeld worden aangestuurd vanaf een webapplicatie of App.
NessCis heeft grote affiniteit met deze oplossing vanwege onze gecombineerde ervaring met internet, webapplicaties, Apps en embedded systemen.

Webapplicaties

Een webapplicatie is een programma die via een webbrowser kan worden benaderd.
Een website is een verzameling van samenhangende pagina's die gegevens bevatten. Hier ligt dan ook vaak de nadruk op de vormgeving en content. Bij webapplicaties ligt de nadruk meer op de functionaliteit, dit zijn dan ook dynamsiche en interactieve systemen.
Een aantal voorbeelden van webapplicaties zijn te vinden op https://www.nesscis.nl/project/webapplications/.

Apps voor mobiele apparaten

Wij ontwikkelen voor zowel Android als iOS (iPhone/iPad) applicaties. Dit kan met HTML5 technieken waardoor er tijd en geld bespaart kan worden, maar ook met Native Code voor een hogere performance. Wij adviseren graag over de beste aanpak en mogelijkheden.
Een aantal voorbeelden van Apps zijn te vinden op https://www.nesscis.nl/project/mobile-apps/.

Embedded Software

Een embedded systeem is een elecktronisch systeem waarbij de hardware en software in apparatuur zijn geïntegreerd. In de apparatuur kunnen sensors en/of actuatoren door software worden uitgelezen of aangestuurd.
Embedded systemen kunnen op zichzelf functioneren, maar door ze bijvoorbeeld via internet verbinding te laten maken met een centrale server worden de mogelijkheden vele malen groter.
Een aantal voorbeelden van embedded systemen zijn te vinden op https://www.nesscis.nl/project/embedded/.

Programmeertalen

In de loop van der tijd zijn er veel verschillende programmeertalen ontstaan. Voor diverse toepassingen hebben wij dan ook verschillende programmeertalen gebruikt. Vaak is de manier van denken over de technische oplossing in grote lijnen hetzelfde, daarom is het meestal geen belemmering om een nieuwe programmeertaal aan te wenden als deze beter bij een oplossing past.
Wij ontwikkelen onze software onder andere in :
Assembly, Bash, C, C++, C#, Objective-C, Java, Perl, PHP, Python

Projecten

Duonell Logger Unit
KLM Gestures System
Borre
Herbalife Weight Loss Challenge